Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Stäng intevår fritidsgård”

/
  • Vill ha skolan kvar. Tobias Jacobsson och Jonathan Berglin kom till Folkets hus i Marma för att be politikerna om att inte riva Marma Skola.

Ungdomarna i Marma mötte de styrande politikerna i Älvkarleby i går på Folkets hus i Marma. De hade kommit för att be om en sak. Riv inte Marma skola.

Annons

– Det är det enda stället vi har, sade Jonathan Berglin, 13 år, till politikerna.

De styrande politikerna i Älvkarleby kommun är den här veckan ute på en turné i kommunen för att höra vad invånarna har att säga om deras arbete ett år efter valet. I Marma möttes de igår kväll av ett gäng ungdomar som hade ett budskap: Riv inte Marma skola.

– Jag flyttade hit för tre år sedan och jag lärde känna alla mina kompisar på gården. Det är tråkigt om den skulle rivas, sade Lina Jacobsson som är 13 år till politikerna.

Lokalkostnader

Förslaget att Marma skola, där fritidsgården huserar, ska rivas lades fram av kommunens tekniske chef Patrik Österbring för ett år sedan efter att han gjort en utredning kring hur kommunen kan få ner sina lokalkostnader.

Marma skola är enligt utredningen i dåligt skick och i behov av reparationer. Dessutom kostar skolan 340 000 kronor per år bara i uppvärmningskostnader.

– Jag har hittills stoppat det här och det är inte ens säkert att vi tar upp det politiskt, sade Inga-Lil Tegelberg (S) som är ordförande i kommunstyrelsen under mötet.

Samlar in svaren

Politikerna har skickat ut en förfrågan till de som berörs av de lokalförändringar som Österbring föreslagit. Just nu håller de på och samlar in svaren. Sedan ska de ta ställning till hur de ska gå vidare.

– Jag har ett stort hjärta för att barn och ungdomar ska ha det bra. Men Marma skola kostar väldigt mycket pengar, säger Inga-Lil Tegelberg.

Man ser just nu också över möjligheten att driva gården i någon annan lokal, exempelvis i Folkets hus. Men det ville inte ungdomarna gå med på.

– Här finns det inte så många rum. Gården är uppdelad i olika rum och det är mysigt, sade Jonathan Berglin, 13 år.

Mer läsning

Annons