Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stördes av högljudda ungdomar - tog fram pistol

Ett par i 60-årsåldern campade intill Bodaån i Skutskär. Men de blev störda av ett gäng högljudda tonåringar. Då tog paret fram en pistol och hotade ungdomarna.

Annons

När polisen kom till platsen visade det sig dock vara en luftpistol.
Bråket mellan paret och ungdomarna inträffade vid 22-tiden på tisdagkvällen. Paret som kommer från Västerås hade bestämt sig för campa vid den natursköna miljön intill Bodaån vid Dalälvsmynningen.

Men det hade även en grupp tonåringar från Skutskär bestämt sig för att göra. Paret tyckte att ungdomarna var högljudda och förde oväsen, och munhuggning mellan camparna ska ha uppstått.

– Mannen och kvinnan ska ha bett ungdomarna att lugna sig. När de inte gjorde det ska mannen ha skrikit åt ungdomarna att hålla käften, berättar Bertil Danielsson vid Tierpspolisen.

När ungdomarna inte blev tystare gick mannen till sitt tält och hämtade en pistol - vilken han hotade ungdomarna med. De ska då ha dragit sig undan och tillkallat polis.

Två patruller från Tierp och Östhammar åkte till platsen. Där genomsökte de mannens tält och fann pistolen. När poliserna tittade närmare på den visade det sig dock vara en luftpistol.

Mannen var då kraftigt berusad och fördes till polisstationen i Uppsala för tillnyktring. Han är misstänkt för olaga hot mot grupp.

Mer läsning

Annons