Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Sexåringarna på Älvboda friskola dansar för fattiga i Tanzania

/
  • Liah Lenkeiy, Viola Mattsson-Tenser, Julian Oksanen och Andreas Almenoksa visade upp sin dans till förmån för de fattiga barnen i Tanzania.
  • Liah Lenkeiy, Viola Mattsson-Tenser, Julian Oksanen och Andreas Almenoksa visade upp sin dans till förmån för de fattiga barnen i Tanzania.

Barnen dansade till förmån för fattiga i Tanzania och fick in flera hundra kronor.

Annons

Under hösten har sexåringarna på Älvboda friskola haft projektet "Operation dagsverke" där de satt ihop ett dansnummer med hjälp av Matilda Eriksson från estetiska programmet i Gävle.

Dansprojektet är till förmån för de fattiga barnen i Tanzania som inte får gå i skolan och måste dricka smutsigt vatten som kan ge sjukdomar.

Barnen har övat en gång i veckan på dansnumret och de barn som inte ville dansa har fått hjälpa till att presentera föreställningen eller att sälja biljetterna vid entrén.

På måndagen var det uppvisning och pengarna flödade in till barnens kassa. Pengar som sedan skickas vidare till UNICEF.

– Det ser ut som att vi fått in flera hundra kronor, säger läraren Camilla Friberg.

När Arbetarbladet besöker barnens föreställning står det klart att de tuffa levnadsvillkoren för barnen i Tanzania, engagerar sexåringarna på Älvboda friskola.

– Barnen har inga pengar så de kan inte gå i skolan. Det är därför vi skickar pengar till dem, säger sexåringarna Liah Lenkeiy och Viola Mattsson-Tenser.

Läraren Camilla Friberg är glad över responsens och resultatet av projektet.

– Vi har haft jättefina samtal med barnen som haft många funderingar och visat förståelse för andras situation, säger Camilla Friberg.

Mer läsning