Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga ertappades – kan vara de som vandaliserat på Falludden

Ett ungdomsgäng i Skutskär påträffades av polisen efter att ha tagit sig in i ett förråd på orten natten till torsdagen.
Om ungdomarna ligger bakom skadegörelsen hos nybyggarna på Falludden vet inte polisen.

Annons

Vid 01-tiden natten mot torsdagen fick polisen larm om att sex–sju ungdomar hade iakttagits inne i ett kommunalförråd i Skutskär. En polispatrull från Uppsala åkte ut och fick tag på ungdomarna. Bland annat påträffades en stulen moped i sällskapet. Ungdomarna är i 15-16 årsåldern – varav de flesta är hemmahörande i Älvkarleby kommun.

Ännu inte misstänkta

Bertil Danielsson, vid närpolisen i Skutskär-Tierp, vill inte dra några förhastade slutsatser om att det kan vara dessa ungdomar som ligger bakom den senaste tidens skadegörelse på orten.

Vad kommer hända med ungdomarna?

– Givetvis kommer det här inte att gå obemärkt förbi. Men jag har inte sett någon polisanmälan ännu eftersom det var en Uppsalapatrull som var där, säger Danielsson.

Nyligen berättade Arbetarbladet om att polisen misstänker att ett ungdomsgäng härjar i Älvkarleby kommun. Mopedburen ungdom har iakttagits i samband med att fordon blivit attackerade med stenar och äpplen. Förra veckan utsattes nybyggarna på Falludden för kraftig skadegörelse. Färg och fogmassa hade kastats runt på väggar, golv och fönster. Dessutom hade en lastmaskin eldats upp i närheten. Även en förskola i Skutskär har utsatts för skadegörelse.

Har ni fått in några tips från allmänheten?

– Nej, däremot har vi haft intensiv övervakning i de här trakterna, säger Bertil Danielsson som uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser.

Mer läsning

Annons