Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga festarrangörer i Skutskär slipper åtal

Åtalet mot de fem unga män som arrangerade en fest på Folkets Hus i Skutskär ogillas. Rätten anser inte att festen, som hade 500 inbjudna gäster, ska ses som offentlig.

Annons

Männen har stått åtalade misstänkta för brott mot ordningslagen då de inte ansökt om tillstånd för en offentlig tillställning.

Tingsrätten anser att tillställningen är att betraktas som en danstillställning med tanke på att det förekommit dans och ljud- och ljusmaskiner i lokalen. Däremot anser de inte att den ska ses som en offentlig med anledning av att kretsen av de inbjudna var mer begränsade än vad som förekommit i andra rättsfall. Rätten menar vidare att även om 300 personer släpptes in så kan de inte bortse från att lokalen tillåter ett så stort antal personer.

Inte som offentlig

”Tingsrätten finner mot den angivna bakgrunden, trots vad de båda polismännen uppgett om berusade ungdomar och delvis bråkig stämning i lokalen, där tillställningen avbröts av polis, att det inte heller med tillräcklig grad av säkerhet kan anses att tillställningen utifrån antalet deltagare skall betraktas som offentlig” skriver rätten i domen.

Spårade ur

Det var i mars förra året som männen hyrde Folkets Hus i Skutskär. Festen spårade ur när närmare 500 ungdomar slöt upp och polisen fick avbryta festen.

Dagen efter påträffades en av festdeltagarna ihjälfrusen i snön. Den tragiska olyckshändelsen har dock inget med åtalet att göra.

Mer läsning

Annons