Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar spelar golf hos IOGT-NTO

/
  • TRÄNING. Emil Gustafsson är 12 år och har spelat golf i fyra år.
  • SVING. Pontus Gustafsson, 14 år, går i golfklassen på Älvboda friskola som ska träna i simulatorn en dag i veckan efter skolan.
  • GOLF. Banorna på golfsimulatorn är kopior av golfbanor som finns i verkligheten.
  • SENSOR. Golfsimulatorn har en sensor som mäter slaget precis innan bladet träffar bollen.

Golf året om.

Det erbjuder IOGT-NTO som varje vinter monterar upp en golfsimulator i sina lokaler.

För juniorerna i Älvkarlebys golfklubb innebär det ökade chanser att komma långt.

Annons

– För de som vill satsa på golf är det ett måste att träna året runt. Det blir en enorm skillnad i början på säsongen om du tränat under vintern, säger Björn Ersson som är klubbchef vid Älvkarleby GK och tränare för juniorerna.

Två gånger i veckan under vinterhalvåret ska ungdomarna träna i golfsimulatorn. Totalt har klubben 100 juniormedlemmar varav ett fyrtiotal tränar aktivt. Klubben samarbetar också med Älvboda friskola som har en golfklass med åtta elever.

Pontus Gustafsson från Älvkarleby som är 14 år och går i golfklassen prövar simulatorn för första gången.

– Det är lika roligt men det är inte samma sak som att spela på banan. Det är svårare att spela på en riktig bana. Här slipper du ruffen och andra hinder, säger han.

Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO i Skutskär skaffade golfsimulatorn för tre år sedan. När inte ungdomarna tränar hyr föreningen ut simulatorn till golftörstande privatpersoner.

– Det är en drogfri ungdomsverksamhet så det finns en naturlig koppling. Sedan har den blivit vår största inkomstkälla, säger Gun Johansson på IOGT-NTO.

Mer läsning

Annons