Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphittad fiskelina vid Skutskärsbad upprör – vill se förbudsskylt mot fiske

En fiskelina trasslade in sig på Alexander Ernesäters kompis ben när de badade vid Willysbadet i Skutskär. Flera personer har reagerat och vill nu se ett förbud mot fiske i anslutning till badet.

Annons

LÄS OCKSÅ: PREMIUM: Här är sommarens badplatser i Gästrikland och Norduppland

Det var tidigare i veckan som Alexander Ernesäter och hans kompisar badade vid Willysbadet i Skutskär när en av kompisarna fick en fiskelina intrasslad i benet.

– Han fick lite smått panik men tog det lugnt och simmade in till bryggan och fick hjälp att ta loss det, säger Alexander Ernesäter.

Han menar att om fiskelinan hade fastnat i ansiktet i stället hade det kunnat bli jobbigare.

– Ja, och hade det inte varit någon här hade det kunnat sluta olyckligt, säger Alexander Ernesäter.

Alexander Ernesäter med fiskelinan som fastnade i en kompis ben.

På Facebook är det många som har reagerat på bilden av fiskelinan som Alexander Ernesäter har lagt ut och som skriver att de stör sig på att folk fiskar vid badet.

Andra har även uppmärksammat hur det har hittats ruttna gäddhuvuden och krokar. Många uppmanar kommunen att göra något åt saken och klagomålen har inte gått obemärkt förbi.

– Under den senaste veckan har det kommit till den tekniska avdelningen att det har varit folk och fiskat där och att det har upplevts som ett problem, säger Bert-Ola Dahlgren, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen på Älvkarleby kommun.

Bert-Ola Dahlgren, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen på Älvkarleby kommun.

Nu ska kommunen undersöka om det finns någon möjlighet att sätta upp en förbudsskylt men det är inte bara att spika upp en skylt hur som helst menar Bert-Ola Dahlgren.

– Vi måste först undersöka om det är förbjudet att fiska vid badplatsen. Att det är olämpligt förstår ju alla men huruvida det är förbjudet måste fastställas först innan vi sätter upp en skylt, säger han.

För Alexander Ernesäter är det dock självklart vad kommunen behöver göra.

– Sätt upp en fiskeförbudsskylt, det är ett bad och inte ett fiske, säger han.

Mer läsning