Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplandsstiftelsen tar över Rullsand?

Upplandsstiftelsen funderar på att driva Rullsands camping själv ett år.

– Då kan vi bygga upp verksamheten och få i gång den, säger Jan Lundqvist, vd för Upplandsstiftelsen.

Annons

I tisdags kunde Arbetarbladet avslöja att de blivande arrendatorerna, Stockholmsföretaget Ikator Entreprenad AB, har gått i konkurs.

Upplandsstiftelsen kontaktade omgående sin jurist som konstaterade att stiftelsen inte kan gå vidare och skriva avtal med moderbolaget till det konkursdrabbade bolaget.

Beklagar

– Det är synd vi har haft en bra kontakt med dem och de verkade bra att ha att göra med. Men det känns inte som om vi kan gå vidare med dem, säger Jan Lundqvist som nu ser sig om efter andra alternativ.

Om drygt en månad lämnar nuvarande arrendatorer, Skutskärs Sportklubb, Rullsands camping. Enligt Lundqvist finns det två alternativa lösningar på situationen. Antingen att stiftelsen tar över driften eller att de gör en direktupphandling med en intressent. Att göra en ny upphandling hinner de inte.

– På grund av rådande omständigheter har vi möjligheten att gå ut och direktupphandla, säger Lundqvist.

Han betonar att ett beslut måste till nästa vecka om de ska hinna marknadsföra verksamheten och få campingen bokbar.

Att de kommer lösa driftproblemet av anläggningen ser han som självklart – frågan är bara vilket alternativ de ska välja.

I höstas vann Stockholmsföretaget Ikator Entreprenad AB Upplandsstiftelsens anbud gällande driften av Rullsands camping. Kraven på arrendatorn var höga och endast ett av tre anbud klarade dem. Nu, några månader senare, har bolaget med 25 anställda gått i konkurs.

Byggföretaget begärde sig själva i konkurs 11 november i år för att de ansåg sig vara på obestånd och inte hade möjlighet att betala leverantörsskulder och löner. Enligt delägaren Jörgen Lindhé hade de inget val då uppdragsgivare inte betalat till dem.

Nästa vecka har Upplandsstiftelsen styrelsemöte.

Mer läsning

Annons