Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände Christer?

/
  • HJÄLP OSS. Arne Jansson och Terese Westman, vid polismyndigheten i Uppsala, efterlyser uppgifter om Christer Rhodin. Han försvann spårlöst från sitt hem i Älvkarleby 2001. Rhodin är inte misstänkt för något brott.

Har någon sett Älvkarlebybon Christer Rhodin?
Han försvann från sitt hem 4 maj 2001 och har inte setts sen dess.
– Det är en svår situation för de anhöriga. De får inget avslut, säger Arne Jansson, vid Uppsalapolisen.

Annons

Det var på eftermiddagen för åtta år sedan som Christer Rhodin lämnade hemmet i Älvkarleby för att ta en promenad. Han kom aldrig tillbaka.

Arne Jansson och Terese Westman, som utreder ärendet, tycker att det finns många oklarheter i samband med försvinnandet. Mannen hade bland annat passet med sig.

De anhöriga har dock inte fått några livstecken under dessa år.

Christer Rhodin har varit ägare och delägare i flera företag och står än i dag som delägare.

– Det finns inget som tyder på att han ska ha blivit utsatt för brott i samband med försvinnandet, men inget heller som pekar på motsatsen, säger Terese Westman.

De bedömer att det finns en 50 procents chans att han lever och då sannolikt bosatt utomlands. Christer Rhodin är lyst via Interpol.

Arne Jansson och Terese Westman betonar att han inte är misstänkt för något brott och har sin fulla rätt att hålla sig undan. De framhåller dock att det handlar om att kunna ge ett besked till de anhöriga så de kan gå vidare.

Ärendet har varit vilande i flera år tills nyligen då skattemyndigheten kontaktade polisen. De hade fått en ansökan från hustrun om att få honom dödförklarad.

Därefter har polisen blåst liv i fallet igen. Nyligen togs försvinnandet upp i Efterlyst på TV 3 – dock utan resultat.

Nu hoppas polisen på att allmänheten i närområdet ska ha sett något i samband med försvinnandet eller efteråt som kan leda till att han återfinns.

– Vi hoppas att någon kan ge en liten fingervisning, att någon har sett honom prata med någon person. Det kan räcka för att vi ska komma en bit på vägen.

Christer Rhodin fyller 66 år i år. Han har inga barn. Han var vid försvinnandet klädd i mörkblå jacka, svarta byxor, svart t-shirt, svarta skor. Han är kraftigt byggd, mörk, grått hår, 182 cm lång.

Har du någon information eller vill lämna tips. Ring Polisen, 070–595 92 64, Arne Jansson, Eller mejla till: terese.westman@polisen.se

Mer läsning

Annons