Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen tröttade ut fiskarna i Laxtrofén

Torbjörn Lindkvist från Strängnäs tog hem en överlägsen seger i årets upplaga av Laxtrofén. Sammanlagt drogs tio laxar upp under den heta sportfisketävlingen.

Annons

Årets upplaga av laxtrofén i Älvkarleby blev en riktig prövning för de 94 deltagande sportfiskarna. Förutom att fisketiden varade i 24 timmar med bara tre timmars vila mitt i natten kröp temperaturen upp till 33 grader i skuggan på söndagen.

– Folk orkade inte fiska, de bara satt och tittade. Det var så fruktansvärt varmt, berättar Jan-Olof Olsson som jobbar på fiskekontoret.

Därför drogs det bara upp en enda lax på hela söndagen, och den kom upp redan klockan halv fem på morgonen.

Men själva tävlingen avgjordes på lördagskvällen. Då drog nämligen Torbjörn Lindkvist från Strängnäs upp tre laxar på sammanlagt 31,68 kilo inom loppet av tre timmar.

– Att dra upp tre laxar på samma kväll är helt otroligt. Det är det inte många som har lyckats med, säger Jan-Olof Olsson.

Med den fångsten vann Torbjörn Lindkvist huvudtävlingen och blev därmed 15 000 kronor rikare. Tvåa blev Jonas Eriksson från Hallstavik. Totaltrean Håkan Lukkarinen från Gävle stod som segrare i den andra klassen, störst fisk. Den enda lax han drog upp var nämligen en bjässe på 11,86 kilo och Håkan vann därmed ett hembyggt fiskespö.

Mer läsning

Annons