Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 brummande mopeder körde rally

/

Knallert är ett namn, moped ett annat. Det hördes inte så många knallar men väl ett visst brummande ljöd när 14 mopeder genomförde sitt KUL-TURrally runt Tierpstrakten på lördagen.

Annons

Att man hade kul på sin tur stod då helt klart då de flesta som passerade på sina mer eller mindre ”veteranmoppar” såg ut att vara stolta över sina färdmedel. Om någon trimmat sin gunstling ville ingen svara på. Inga ”jackade” kolvar eller borrade insug nämndes men däremot ”viktfördelning” pratades det om, för visst gick det drygt 35 km i nerförsbackarna ibland men då skylldes det på frihjulning. En och annan omkörning kunde också skådas men några sladdar som är brukligt just i rallysammang saknades i registret.

Turen utgick ifrån Gammelgården i Tierp, via häst och fårhagar i Ingbo och Ralbo på mysiga skogsvägar till Strömsberg där arrangören Lions bjöd på korv och kaffe. Där prövades också skickligheten i att köra så sakta som möjligt med sin moped mellan två pinnar, en tävling många klarade med glans.
Viveka Gunnarsson, 68 var ensam kvinna i rallyt. Hon tog för säkerhets skull med sig maken Lasse på de krokiga vägarna om något oförutsett skulle hända.

- Jag hade inte kört moped förrän jag fick den här Crescentmoppen av min arbetsgivare för tre år sedan då jag gick i pension. Därför tog jag maken med som mekaniker för det är lite lurigt med groparna i vägen som man inte alltid ser och skulle det hända nåt så finns ju hjälpen nära, menade Viveka.

Efter den välförtjänta matpausen avslutades den 32 km långa rundan via Norrby tillbaka till Gammelgården för prisutdelning.
Som slutlig vinnare när frågesporten tillsammans med provet i Strömsberg räknats samman stod Karl Gustav Lindberg på en Push Maxi.
14 nöjda deltagare kommer säkert tillbaka nästa år efter årets trevliga utflykt tillsammans med fint arrangerande Lions.

Larsgöran Svensson

Mer läsning

Annons