Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24 kan få gå från Scana i Söderfors

/
  • NEDÅT IGEN. Vd Per Jarbelius och Roger Lindqvist, ordförande i Metallklubben, i samspråk. I höstas investerade företaget 20 miljoner kronor. Nu har vinden vänt och man måste varsla 24 anställda om uppsägning.

Scana Steel AB i Söderfors varslar 24 anställda om uppsägning.


Anledningen är den fortsatta ordernedgången.


– Åtgärderna i höstas när vi började ta bort de 18 visstidsanställda har inte räckt. Det här känns fruktansvärt, säger vd Per Jarbelius.

Annons

Företaget vill nu säga upp 21 anställda inom produktionen och tre tjänstemän. I dag jobbar cirka 160 man på företaget. I höstas gick företaget tillfälligt upp i skift då orderingången såg bra ut, men på en kort tid blev det betydligt dystrare.

– Jag ser en halvering av efterfrågan från när det var som bäst 2008.

– Vi är i en speciell situation eftersom vi är mitt inne i en produktionsomläggning. Vi går ifrån legovalsning av axlar till andra företag till egna produkter där vi gör axlar av material från den egna koncernen. Materialet kommer från vår anläggning i Björneborg.

Per Jarbelius menar att fördelen med detta är att de inte längre blir så beroende av ett annat företag, de kan nämligen ha legoproduktionen som ett ”dragspel”.

– Vi har liknande produktion i Björneborg och Bofors och kan dela kunder med dem.

De anställda meddelades under torsdagen och MBL-förhandling med fackklubbarna är inledda. Arbetarbladet har utan framgång sökt Roger Lindqvist, ordförande för Metallklubben, för en kommentar.

Mer läsning

Annons