Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-åring kränkte sambon

En man i 40-årsåldern från Tierps kommun åtalas för grov kvinnofridskränkning. Mannen ska under två års tid ha slagit och sparkat sin sambo.

Annons

Han ska dessutom ha hotat henne till livet och sagt nedsättande saker om henne.

På kvällen och natten mot 1 september ska 40-åringen ha tilldelat kvinnan flera slag på kropp och huvud samt sparkat henne på benen.

Vid händelsen sade mannen att hans mål var att ”krossa hennes käke” och ”sätta en kniv mot hennes hals” om hon inte höll käften.

Mellan juni 2006 och september 2008 har mannen vid flera tillfällen misshandlat kvinnan genom att sparka och slå henne i ryggen och huvudet samt på benen. Följden blev smärta och blånader. Han ska vid flera andra tillfällen ha hotat henne till livet.

Dessutom ska 40-åringen under tiden oktober 2006 till augusti 2008 ha kallat kvinnan för nedlåtande saker som ”hora” och ”mupp”.

Åklagaren menar att gärningarna utgör en upprepad kränkning av kvinnans personliga integritet och att de varit ämnade att skada hennes självkänsla.

Mannen erkänner i polisförhör visst våld men nekar till att ha gjort något brottsligt. Bevisning är förhör med närstående till kvinnan och andra vittnen, fotografier och rättsintyg som styrker kvinnans skador. 40-åringen sitter häktad, misstänkt för brotten.

Mer läsning

Annons