Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren berättar själv om branden i Vibo

/
  • FÖRSTÖRT. Bernt Andersson framför den nedbrunna maskinhallen på gården i Vibo där det fanns en traktor, svetsutrustning och personliga saker.
  • SKADEREGLERING. Bernt Andersson, Vibo, med röd-svart jacka, hade besök av skadereglerare från försäkringsbolaget som tittade på brandresterna.

– Det är klart man blir skärrad, men det går så fort allting. Jag har inte sovit en blund i natt.
Det säger Bernt Andersson som bor med sin sambo Monika på gården i Vibo där maskinhallen brann ned natten mot torsdag.

Annons

Bernt Andersson berättar att paret blev evakuerade och skulle sova hos en bekant. Något som i alla fall för Bernt inte gav någon vila.
Nu är de tillbaka på gården.
– Monika väckte mig av ett ljud. Vi trodde att det var någon på gården. När jag öppnade dörren såg jag att det inte var något i huset utan att det brann på andra sidan i maskinhallen.


Branden var våldsam men varken människor eller djur på gården hotades.
Däremot är det omfattande materiella skador.
– Det stora värdet som gått till spillo är en nästan ny traktor. Men det fanns också saker i garaget som bara är värda något för mig. Jag samlade på instruktionsböcker till gamla traktorer och hade 50–100 sådana.


Gården var avstängd under 24 timmar då det under brandresterna kunde finnas explosiva gasflaskor. Räddningstjänsten hittade på fredagsmorgonen sådana flaskor som var nedkylda och inte längre utgjorde någon fara. Avspärrningen av gården hävdes därmed.Vad branden berodde på går inte att utreda.
Polisens tekniker kunde konstatera att det var fruktlöst att leta spår i brandresterna. De var dock inne på ägaren Bernt Anderssons teori att svetsarbete kvällen innan branden kan ha varit orsaken.
– Det måste ha funnits någon svetsloppa kvar. Men efter jag tittat till hästarna gick jag tillbaka till maskinhallen.

Mer läsning

Annons