Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvariga träffade de miss­nöjda lärarna vid Bruksskolan

Kommunens produktionschef Jan Rosenfeld träffar nu både ledning och lärare vid Bruksskolan i Söderfors. Orsaken är det missnöje med arbetssituationen som lett till att två lärare vid skolan har sagt upp sig.

Annons

– Det blir en konstig sits om jag pratar om det här via media. Men jag tar det som lärarna säger på oerhört stort allvar, säger Jan Rosenfeld.

Arbetarbladet berättade tidigare i veckan att två lärare vid Bruksskolan har sagt upp sig. Orsaken är att de inte längre orkar med sin arbetssituation. Bland annat ska responens från skolledningen vara närmast obefintlig. Skolans föräldraråd har reagerat starkt och vänt sig till produktionschefen, som ansvarar för kommunens skolor.

I ett brev som de skickat till Jan Rosenfeld kräver föräldrarna att få en förklaring på det som inträffat. Bland annat frågar de sig vad skolledningen gör för att upprätthålla kvaliteten och vad som har lett till att två omtyckta lärare inte ser något annan lösning än att säga upp sig.

Rektorn för rektorsområde 1, där Bruksskolan ingår, har tidigare sagt till Arbetarbladet att skolledningen inte ansvarar för att lärarna sagt upp sig.

Lärarna själva har valt att inte uttala sig. Men Jan Rosenfeld skriver i sitt svar till föräldrarna att han är mycket bekymrad över situationen vid Bruksskolan och att han tänker skaffa sig en samlad bild av läget.

Under torsdagen träffade han de två lärarna vid Bruksskolan.

– Jag vill inte kommentera i media vad vi har sagt, konstaterar han.

Om missnöjet i rektorsområde 1 är större än endast vid Bruksskolan vill han inte kommentera.

– Jag tänker varken förneka eller bejaka det.

Mer läsning

Annons