Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljön inom vården har blivit bättre

Arbetsmiljön inom vården och omsorgen i Tierps kommun har blivit bättre.
Nu är 79 procent av de anställda positiva inför en arbetsdag.
Det är åtta procent fler än vid en mätning 2007.

Annons

Undersökningen som genomfördes i november-december 2008 visar också att andelen anställda som känner en viss eller stark olust för arbetsdagen minskat med tre procentenheter. Enkäten som besvarades av 409 av 635 tillfrågade visade på en tydlig skillnad mellan vårdpersonal i olika enheter. På Kommunrehab, där bland annat sjukgymnaster och arbetsterapeuter jobbar, uppger 92 procent att chefen oftast eller alltid ger stöd. Personliga assistenter/ledsagare är de som mest upplever att de inte backas upp av chefen. Där uppger också 21 procent att chefen eller arbetsledaren inte informerar.

– Resultaten är inte alls positiva. Det är dock en svår grupp att nå då de jobbar ensamma eller i små grupper. Vi har infört en informationspärm ute på arbetsplatserna efter att enkätundersökningen gjordes. Vi ska börja med fler arbetsplatsträffar, både i större och mindre grupper, säger Ulrica Strand, verksamhetschef för Funktionshindradeomsorgen.

– Nej, det ser jag inte att det kan göra.

Revisionsbyrån Öhrlings/Price Waterhouse Coopers frågor handlade om arbetsuppgifter, stöd, ledarskap och arbetsmiljö. Revisorerna konstaterar att mycket blivit bättre sedan 2007-årsundersökning. Då fanns ett missnöje med chefer. Delaktigheten i beslut upplevdes som dålig av många anställda. I den nya undersökningen säger sig flertalet trivas på jobbet. De upplever arbetet som meningsfullt.

Det finns dock saker att förbättra. En tredjedel av personalen känner sig utmattade på grund av arbetet, och en fjärdedel behöver en kortare eller längre ledighet för att slappna av från jobbet.

Mer läsning

Annons