Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arthur firar 100 år med Mona Sahlin

/
  • 100 år i dag. På sin 100-årsdag får Arthur Borg, Örbyhus, sin högsta önskan uppfyld då partiledaren Mona Sahlin är en av gratulanterna.

I dag fyller den trogne socialdemokraten Arthur Borg, Örbyhus, 100 år.
På kalaset får han sin önskepresent.


Partiledaren Mona Sahlin är en av gratulanterna.

Annons

Hon beräknas komma vid tvåtiden på eftermiddagen. Uppvaktningen sker på Vendelgården.

– Det blir nog en sensation i samhället, säger Arthur Borg som gör ett robust intryck och snarare ser ut som 80 än 100 år.

Bakgrunden till Mona Sahlins uppvaktning är ett brev som Arthurs son Lars skrev.

– På din 99-års dag sade du att du inte önskar dig något annat än att få träffa Mona Sahlin och kungen. Och han skickar säkert ett telegram, det gör han till alla 100-åringar, säger Lars till sin pappa.

– Nej, hon sköter sig bra som partiledare. Men hon har en annan bakgrund än jag, svarar Arthur som föddes i ett soldattorp i Hamra Burunge vid Viksta och som hade åtta syskon

Det är verkligen ledaren för ”sitt parti” som Arthur får träffa. Han har varit med i partiet i 75 år och haft en rad politiska uppdrag. Exempelvis satt han med i Vendels kommunalfullmäktige i mer än 30 år samt i byggnads- och barnavårdnämnden. Så sent som 2007 gick han med 1 maj tåget. Arthur tycker att det är en självklarhet för den som orkar.

– Det är en speciell person som varit med i partiet i 75 år och som bara önskade att få träffa Mona Sahlin. Då vill hon uppfylla den önskan. Han har gjort mycket för partiet och fått flera hedersutmärkelser. Av Mona kommer han att få ytterligare en, säger pressekreterare Linda Romanus.

Uppvaktar gör också gamla partikollegor som kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson och kommunfullmäktiges ordförande Bo S Englund. Dennes betyg av Arthur som politiker är att han var lugn och sansad. Så svarar han också på Arbetarbladets frågor.

– Det är inget fel på minnet, men ibland hittar inte pappa orden, förklarar Lars.

Givetvis uppvaktar släkten Arthur. Ett 60-tal personer kommer. Det blir smörgåstårta och vanlig tårta.

– Några presenter eller blommor har vi inte köpt utan vi skänker en slant som får gå till gemensam underhållning här på Vendelgården, berättar Lars.

Mer läsning

Annons