Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attack angående lokal läkarflytt

Centerpartiet fortsätter sina protester mot att öron- och ögonläkare som i dag är i Tierp några dagar i veckan flyttas till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Annons

Härom dagen berättade Arbetarbladet om flytten som sker 30 mars. På grund av brist på utbildade läkare och ekonomiska besparingar ska inte längre läkarna komma till vårdcentralen i Tierp, som de i dag gör ett par gånger i veckan. Istället tvingas Tierpspatienterna åka till Uppsala.

Något Centerpartiet starkt kritiserar. Centerpartiets oppositionsräd Johan Örjes säger att förvaltningarna har stor frihet men att de inte kan agera i direkt strid med den politiskt beslutade inriktningen.

Johan Örjes pekar på att det i landstingsplanen som togs av landstingsfullmäktige i december står, "ett ökat inslag av specialistvård i öppenvården och mobila verksamheter ökar möjligheten för att patienter ska få vård i den egna länsdelen".

Centerpartiet kräver nu att försämringen vid vårdcentalen i Tierp stoppas och att Socialdemokraterna och den nya majoriteten ser till att förvaltningarna arbetar med den inriktningen.

– Det borde vara självklart att de som bor i Tierp och övriga delar av nora länsdelen kan få dessa undersökningar på hemmaplan och slippa resa till Uppsala.

I torsdagens artikel om flytten av läkarna krävde hans partikollega i landstinget Sara Sjödal samma sak.

Mer läsning

Annons