Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avdelning för längre akutvård ska avlasta akuten

/

Akademiska sjukhuset satsar för att minska trycket på akutmottagningen. Bland annat har en ny sorts akutmottagning startats.

Annons

På Akademiska sjukhuset i Uppsala ska en helt ny avdelning öppnas för att avlasta akuten. De som ska vårdas där är patienter som kan behöva akutvård i upp till tre dygn.

Målet är att förebygga långa vårdtider på akuten. Till en början kommer patienter med akuta medicinska åkommor prioriteras. Men senare kommer även personer med andra behov kunna vårdas där.

– För att utveckla verksamheten till dagens krav på effektiv vård har vi fokus på teamarbete, delaktighet och engagemang från såväl patienterna som från medarbetarna, skriver Anette Skoglund, verksamhetschef för akutsjukvård och internmedicin, i ett pressmeddelande.

Detta är en av flera åtgärder Akademiska har genomfört för att minska trycket på akutmottagningen. Andra exempel är att de utökat hjärtsviktsmottagningen och infört direktinläggningar. Det innebär att äldre patienter läggs in direkt från akuten till en akutgeriatrisk avdelning.

Mer läsning

Annons