Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspärrningar runt nedbrunnet garage

/

En gård i Vibo utanför Tobo är avspärrad till klockan nio, i dag, på fredagsmorgonen. Anledningen är att gastuber som finns i en nedbrunnen byggnad kan explodera.

Annons

Ingen människa skadades vid branden i en maskinhall där gårdens innehavare hade utrustning för svetsning.

Räddningstjänsten och polisen försökte i går identifiera gasflaskor i bråten efter branden. Spaningen skedde med hjälp av kikare, då de inte tordes gå fram till resterna, var dock resultatlös.

Planen var annars att specialutbildade poliser skulle skjuta sönder tuberna. Hur många sådana det fanns i byggnaden visste inte ägaren bestämt.– Vi måste vänta 24 timmar innan vi vågar lyfta på plåtarna. Speciellt farligt är tuber med acetylen. På gården hittade vi något som vi tror är en söndersprängd acetylenflaska. Ägaren berättade att han hörde en rejäl smäll då han var ute i natt. Han tyckte det var otäckt och sprang och gömde sig bakom ladugården, säger räddningsledare Jörgen Olsson.

Explosionsrisken gjorde att paret som bodde på gården evakuerades.

Grannen kunde dock stanna kvar hemma då det är stort avstånd dit, 300 meter runt gården spärrades nämligen av. En tillfällig väg för grannarna plogades också upp.Branden bröt ut vid halv ett natten mot torsdag. 20 brandmän jobbade med släckningen.Inga andra byggnader hotades av lågorna.

På gården fanns husdjur som hästar och nötkreatur som klarade sig helskinnade från händelsen.

– Vi vet inte vad branden berodde på. Ägaren hade svetsat på torsdagskvällen. Polisens tekniker ska undersöka brandplatsen, säger Jörgen Olsson.

I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Mer läsning

Annons