Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bandystjärnan: Var sund, men ha roligt"

/
  • Barnen måste få i sig så mycket mat att de orkar träna bra, framhöll Erik Pettersson, när han träffade elever från Aspenskolan på Vegahallen.
  • Intressant att få lära sig mer om kost och träning, tyckte Evelina Strömbäck och Mikaela Gonzalez.

Först satte Söderforssonen Erik Pettersson fyra mål på Göransson Arena. Sedan pratade han med barnen på Aspenskolan om att vara sund, men ha roligt.

Annons

På onsdagskvällen utklassade SAIK laget Broberg med 9-2. På morgonen efteråt åkte Erik Pettersson till Vegahallen för att träffa elever från Aspenskolan och tala om sin väg mot framgång, om kost och motion. Just nu har eleverna i förskoleklassen temaundervisning om kroppen, kost, hälsa och kostcirkeln.

– Det viktigaste är att vara sund och att ha roligt. Barnen måste få i sig så mycket mat att de orkar träna bra. Det ska vara en god balans mellan proteiner och kolhydrater och det är viktigt med grönsaker. Folk äter olika saker, men så länge kroppen mår bra är det okej, säger Erik Pettersson.

Som barn i Söderfors drömde han om att bli bandystjärna.

– Jag tränade mycket, höll på varje dag och det var jättekul. Det är fortfarande till största delen fantastiskt roligt. Ibland är det inte så, men då får jag söka positiv energi hos kompisar utanför bandyn och påminna mig om att det här är det roligaste jag vet, säger han.

Förskoleläraren Pernilla Edling är mamma till Erik Pettersson och tog dit honom för att inspirera barnen.

– Han ville bli bandyproffs som barn och är ett levande bevis på att det går att drömma stort, inte ge upp och träna på det som du har svårt för, säger hon.

Då barnen har tema om kropp och kost beställde skolan in sallad till lunchen. Eleverna hade även med sig medhavd matsäck.

– Det ska vara lite proteiner, kolhydrater och så ska det vara massa sallad för annars blir det bara en hel hög mat. I min matsäck finns det mandarin, apelsinjuice och en kaka, säger Evelina Strömbäck, 6 år.

Mer läsning

Annons