Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragare utfärdade och stal Rogers kreditkort

/
  • CHOCK. Roger Brodin och Carola Edberg visar upp fakturan på 23 000 kronor. ”I kortansökan var postnumret felaktigt och mobilnumret fanns inte ens. Det är lite konstigt att den gick igenom”, säger Carola Edberg.

Roger Brodin utanför Tobo blev bedragen på 23 000 kronor. En okänd gärningsman beställde ett kreditkort i hans namn.
Därefter länsade bedragaren hans brevlåda på både kortet och koden.

Annons

Nyligen fick Roger Brodin och hans sambo Carola Edberg i Bergby utanför Tobo en obehaglig överraskning. I brevlådan låg en räkning på 23 000 kronor.

Kravet kom från ett kreditkortsföretag som påstod att Roger hade tagit ut pengarna vid en bankomat i Uppsala. Problemet var bara att paret inte hade något kreditkort, och inte heller hade de ansökt om ett.

– Först trodde jag att Roger hade ansökt genom firman som han jobbar på. Men när jag ringde och frågade blev han helt tyst. Då förstod vi att det var någonting fel, säger Carola Edberg.

Parets brevlåda står en bit bort från huset, på en grusväg som ingen i området har uppsyn över. Papperen och kortet skickades ut i tre omgångar. Först kom en kopia på den kreditupplysning som företaget begärt. Efter det skickades kortet och koden ut i två separata brev. Försändelser som bedragaren har plockat ur parets brevlåda.

– Minst tre gånger måste de ha gått igenom brevlådan. Det tar ju några dagar innan man får allting så de måste ha haft bevakning på lådan en längre tid, säger Roger Brodin.

Efter incidenten har paret skaffat en låst brevlåda och varnat sina grannar. De beskriver händelsen som obehaglig och kommer nu också att skaffa larm till huset. Bedragaren hade fått 36 000 kronor i kredit i Roger Brodins namn. En gräns som är uppnådd då bedragaren hunnit ta ut ännu mer pengar i början på maj, innan den första fakturan skickades ut. Roger Brodin gjorde direkt en polisanmälan och ringde till kreditkortsföretaget.

– När räkningen kom blev jag orolig och tänkte att nu blir det en jävla massa problem. Men personen som jag pratade med sa på en gång att det var uppenbart att jag blivit bedragen. Nu ska jag bara skicka en kopia på polisanmälan, säger Roger Brodin.

De båda uppmanar nu andra att hålla uppsikt över sin brevlåda.

– Jag rekommenderar att man skaffar en låst brevlåda, framför allt om den inte står i anslutning till huset, säger Carola. Edberg.

Mer läsning

Annons