Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengan dragplåster i Hållnäs

/

Vädergudarna var inte på sitt bästa humör när Hållnäs hade sin folkmusikdag med dragspelsstämma på hembygdsgården.

Annons

En rejäl regnskur gjorde parkeringen och själva gräsplanen inne på anläggningen rejält blöt och de spelmän som kommit för att buskspela fick hålla tillgodo med den 14 kantade dansbanan i blötan.

Lennart Kammarbo från Storvik besökte stämman för första gången och tillsammans med kamraten Gunnar Persson från Gästrike-Hammarby tog dom ton till Fiolen Min medan Jan Löfgren från Uppsala kom med fiolen och stämde in.

- Jag tänkte åka till Västerfärnebo idag men Gunnar övertalade mig att åka hit. Det är roligt att se lite andra ställen också som till exempel Hållnäs, berättade Lennart Kammarbo.

Spelmännen i all ära men dagens dragplåster var helt klart Bengan Jansson. Denna dragspelsvirtuos som tillsammans med Johan Lövkrans på trummor och Johan Granström på bas visade upp en kavalkad av låtar - alltifrån Sivuca till Allan Edvall och Erroll Garner och slutligen Sven Asmundsen - och drog ner välförtjänta applåder. Lagom avvägda skämt i kombination med musikalisk professionalitet gör bara denna kille väl värd att se i alla former och konstellationer.

Åskan dundrade och gick framåt kvällen på Hållnäshalvön så om spelmännen skulle fortsätta med spelandet till mörkrets inbrott, ja då tvingades man säkert spela och dansa under tak på den vackra dansbanan vid hembygdsgården i Hållnäs.

Mer läsning

Annons