Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt och Märit vill ha fler bussar på Hållnäshalvön

/
  • FLER BUSSAR. Bengt och Märit Svensson i Ängskär vill ha bättre kollektivtrafik på Hållnäshalvön.
  • SOPORNA NÄRMARE. Birgitta Östlund, 76, i Lövstabruk vill ha en återvinningscentral på orten. ”Nu måste jag bidra till miljöförstöringen och ta bilen”, säger hon.

Bengt och Märit Svensson i Ängskär vill se en satsning på kollektivtrafiken.

Birgitta Östlund vill ha en återvinningscentral i Lövstabruk.

I valet till kommunfullmäktige är varje by och samhälle ett viktigt slagfält.

Annons

I de lokala valen kan ett fåtal röster vara avgörande för vem som till sist står som vinnare. Oavsett om du bor i Slada eller i Söderfors så vill partierna vara just din representant. Om det resulterar i uppfyllda drömmar eller svikna löften visar sig efter valet.

När Arbetarbladet besöker Skärplinge duggar önskningarna tätt. Någon vill ha bättre bredband, en annan tycker att allt redan är bra.

Drömmer om täckning

Birgitta Ederyd är på väg till Ica. Dessförinnan hinner hon drömma lite.

– När det gäller landsbygden tycker jag att bättre telefontäckning är en viktig fråga. Det borde politikerna slåss för, säger hon.

Tobo är en ort som sett servicen monteras ned de senaste åren. Biblioteket, affären, bensinstationen och skolan finns inte längre kvar.

Tage Elvin i ortens Folkets Hus-förening vet vad han vill att partierna ska satsa på.

– Jag tror att det är många år sedan det senast byggdes ett hus här. Det finns tomter i Tobo i riktning mot tågstationen. Kommunen borde marknadsföra det bättre. Vi är bara 32 minuter från Uppsala och en dryg timme från Stockholm, säger han.

Freddy Järvi, ordförande i Mehedebys stridbara fastighetsägarförening, önskar även han nybyggnation – men av ett annat slag.

– Akilleshälen för Mehedeby är att det inte finns några hyrbostäder. Det gör att äldre bor kvar i sina hus och att få unga flyttar hit och skaffar barn, säger han.

Det återstår att se om någon röstfiskare nappar på idéerna.

Mer läsning

Annons