Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomster tänker inte ta time-out från politiken

Urban Blomster, v, tänker inte ta time-out från politiken i Tierp.


Trots att distriktet vill detta.


– Styrelsen i lokalföreningen har gett mig uppdrag att stanna, säger Urban Blomster som är gruppledare för vänsterpartiet i Tierp.

Annons

Han säger att han haft diskussioner med alla tre medlemmar i den lokala partistyrelsen och att de kommit fram till den ståndpunkten.

Anna Zmudzin-Ågren, kassör i partiföreningen, bekräftar detta.
– Vi har samma synpunkt som tidigare, vi tycker inte att han ska lämna politiken, säger hon.

Uppsaladistriktets verkställande utskott är dock av en annan uppfattning. De tycker att Urban Blomster ska ta time-out från de politiska uppdragen tills han har gjort den samhällstjänst som han ska avtjäna som straff för misshandeln av en tonårspojke.
– Jag förstår deras åsikt, men jag tror inte att de kan frågan lika bra som oss i Tierp, säger Urban Blomster och avser bland annat det faktum att han nekar helt till brott.

Ordförande i partidistriket Maria Fregidou-Malama har inte ändrat åsikt.
– Jag förstår om han vill fortsätta. Han har gjort ett bra arbete och har stöd från partiföreningen. Men vi kan inte ha personer på så framstående poster när det finns en dom. Han är dock vald vid allmänna val och vi kan inte tvinga honom att avgå, säger hon.

Ombudsman Seppo Laine, som också sitter i utskottet, säger att mandatet för Urban Blomster att företräda partiet i Tierp ligger hos den lokala partiföreningen.– Så är det inte heller, vi är ett överordnat organ. Vi vill dryfta frågan lite till, särskilt med partiledningen i Tierp, svarar Seppo Laine.

Maria Fregidou-Malama säger att partiledningen så snart som möjligt ska ha ett möte med föreningen i Tierp för att diskutera frågan.

Urban Blomster straffades med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för misshandel i form av ett strypgrepp på en tonårspojke.

Blomster är även tidigare dömd för misshandel och tog då time-out från politiken.

Mer läsning

Annons