Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder och affärer i stället för parkering?

/

Tierps kommun vill bygga bostäder på parkeringen vid Fredners torg.

Annons

– Det finns ett stort sug efter bostäder och vi tror att det kommer bli en byggboom, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Göran Carlsson (S).

I gårdagens tidning berättade Arbetarbladet att parkeringen vid Fredners torg måste stänga, eftersom kommunen saknar bygglov för den.

Planen är nu i stället att kommunen ska anta en ny detaljplan och göra det möjligt att bygga bostäder och affärslokaler på den attraktiva tomten i kvarteret Lejonet i centrala Tierp.

– Det finns ett stort tryck efter nya bostäder här i kommunen och vi håller på och ser över alla ytor, säger Göran Carlsson som är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Ny detaljplan

Plankontoret håller på att ta fram en ny detaljplan och Göran Carlsson hoppas att byggandet ska vara igång inom ett år.

Så fort detaljplanen är klar kan kommunen börja leta efter en lämplig exploatör.

– Och det finns ett stort intresse bland flera företag. Men ska det bli boende för en rimlig kostnad måste vi nog satsa på bostadsrätter, säger Carlsson och förklarar att produktionskostnaden är så pass hög att hyresrätter i det kommunala bostadsbolaget skulle bli för dyra.

Förutom parkeringsplatsen vid Fredners torg tittar kommunen på att bebygga ”cirkusplatsen” och i korsningen Järnvägsesplanaden/Stationsgatan planerar Bo-Le att bygga två fyravåningshus.

Mer läsning

Annons