Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betyg till Högbergsskolans fordonsprogram

Överlag ser det bra ut på Högbergsskolans fordonsprogram men vissa förbättringar kan ske. Det anser Skolverket efter en inspektion av utbildningen.

Annons

I november såg Skolverket och Vägverket över förarutbildningar inom fordonsprogrammet på Högbergsskolan. Utbildningen fick beröm på flera punkter men inspektionen anser att skolan behöver förbättra sina rutiner för den individuella studieplanen och att man behöver förtydliga den arbetsplatsförlagda utbildningen (APU).

– Vi håller måttet. Vägverket var lyriska över vårt sätt att sköta verksamheten och det har de framfört till oss, säger Högbergsskolans rektor Reidar Andersson.

I ett svar till Skolinspektionen skriver Reidar Andersson att man är medveten om att brister finns när det gäller individuella studieplaner men att skolans avsikt är att förbättra dessa. När det gäller kritiken mot skolans APU skriver Andersson att utbildningen fungerar bra. Men för att inga missförstånd angående utbildningsformen ska råda så kommer skolan att anstränga sig ytterligare för att tydliggöra målsättningen med APU.

Mer läsning

Annons