Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen för vårdcentralen säger upp sig i protest

Chefen för Tierps vårdcentral – Annika Gudmundsson – säger upp sig. Som ett av skälen uppger hon att det finns en tröghet i landstinget som förvärrats med åren.

Annons

Annika Gudmundsson var ledig på fredagen och gick inte att nå. Men i en intervju med Sveriges Radio Uppland säger hon att hon tröttnat på Uppsala läns landsting.

Tillförordnade primärvårdsdirektören Håkan Lindgren bekräftar att Annika Gudmundsson sagt upp sig, och lämnar sin tjänst i december.

– Det är tråkigt. Annika har jobbat i åtta år i landstinget och jag har full respekt för att hon vill göra något annat.

Han har förståelse för Annika Gudmundssons uppfattning om landstinget och medger att den senaste tiden varit rörig. Skälet är införandet av nya regler som kommer med lagen om valfrihet - där möjligheterna att välja var och av vem patienterna vill ha vård ökar.

– Det är mycket förändringar i primärvården just nu, vilket skapar osäkerhet. Men det är nya regler som kommer att bli väldigt bra.

Är det inte ett tecken på att något är fel när chefen för Tierps vårdcentral säger upp sig?

– Jag tror att det finns flera skäl till att hon slutar. Alla tycker att det här varit ett skakigt år.

Annika Gudmundsson säger till SR Uppland att hennes val inte har något att göra med tillsättningen av ny primärvårdschef där den då tillförordnade Torun Hall ska ha tackat nej. Något som flera chefer inom primärvården var frågande till.

Från första december tar cheferna för de tre teamen på vårdcentralen i Tierp tillfälligt över Annika Gudmundssons arbetsuppgifter. Hennes ersättare beräknas vara på plats någon gång under våren.

Mer läsning

Annons