Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har samlat 808 namn för heltid

/
  • UPPVAKTAR. Ulrika Löfgren, ordförande för Kommunal i Tierp, överlämnade 808 namnunderskrifter för rätten till heltid till kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S). Med vid uppvaktningen var tre andra cyklister under rättvisemarschen genom Uppsala län – Nils Ekegren, Lotta Juhlin och Marlene Jansson.
  • DAMTRALLA. På den här gamla damcykeln från 1937 cyklade Nils Ekegren nära 19 mil.

På fredagsmorgonen nådde Kommunals rättvisemarsch för heltid Tierp. 808 namnunderskrifter lämnades över till kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Annons

– Du kan du göra något åt det här, säger Ulrika Löfgren, ordförande för Kommunal i Tierp.

Kravet är att den som vill ska få arbeta heltid. Samtliga kommuner i Uppsala län uppvaktas. I år går rättvisemarschen på cykel, förra året var det till fots. Under morgonen körde Ulrika Löfgren och Nils Ekegren på gamla E 4 från Gryttjom i till samhället, åtta kilometer. En bekväm resa i medvinden.

– Men jag bor i Muskarbo vid Kyrkbyn och har först cyklat 9,5 kilometer i motvind. Flera gånger var jag på väg att ge upp. Jag kör på min mammas cykel från 1937, en Erland tillverkad i Varberg, berättar Nils Ekegren.

De 808 namnunderskrifterna har samlats in på arbetsplatser inom kommunen men också Tierps marknad.

Bengt-Olov Eriksson berättade för den uppvaktande skaran att deltiderna främst finns inom omsorgen och skolan. Det pågår ett arbete i kommunen för att ordna heltider, sade Eriksson. Något som tar tid och där arbetstagaren kan bli tvungen att jobba på två arbetsplatser för att få heltidstjänstgöring.

Vid kommunhuset tog Lotta Juhlin och Marlene Jansson vid. De cyklar till Mehedeby-Marma.

– Vi jobbar inom hemtjänsten och cyklar i jobbet.

Mer läsning

Annons