Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spännande dryck

/

För fjärde året ståtade föreningen Lövstaölets vänner med Ölets dag i orangeriet i Lövstabruk.

Att öl är en dryck som är spännande både till smak och lukt bevisade de runt 300 besökarna när man fick tillfället att smaka av de 23 olika bryggarnas öl, alla med olika smak, färg och lukt.

Annons

Det luktades, det smakades och det fördes noteringar på det papper som slutligen skulle kora dagens bästa bryggare. Man skulle kunna säga att det blev många små ”slattar” eller skvättar under dagen innan var och en förhoppningsvis vid det 23:e smakprovet hade närvaron i bästa författning för att ge det bästa ölet segernicken.
En som inte kunde smaka på ölet på grund av bilen, men ändå gick in och då bara för att lukta på varan, var Britta Gesar från Storvreta.
– Man kan känna mycket bara genom att lukta. Det är humle och kryddor och själva jäsningen som känns så väl bara genom att sticka näsan i glaset.
Ordföranden i föreningen Andres Holmstedt kunde konstatera att det var fler bryggare på plats i år än förra året.
– Vi har bryggare inte bara från vår egen förening utan också från Enköping, Uppsala och Bollnäs vilket är roligt. Annars har vi inga olika ölklasser i år utan nu tävlar alla mot alla för segern.
Sen enbart manliga bryggare förstås? Ånej, under skylt nummer 12 hittade man tre tjejer med ett öl vid namn MMM (Mrs Mc Mums), ett Scottish heavy ale förpackad i ett ölfat omringad med ölnamnet i skär skön färg.
– Namnet kommer från Mrs, vi är tjejer, Mac, en skotskt ale och Mums för att det är så gott, berättade Mita Bromark, en av tillverkarna av ölet. Vi har bara hållit på i 1,5 år och förra året vann vi så vi är stolta ölbryggartjejer.
God stämning, fin miljö och med ett glas i handen för blott 60 kronor innehållande spännande och god öl trivdes de närvarande alldeles utmärkt.
Folkets vinnare med dagens bästa brygd blev slutligen Peter Herzig, tvåa blev Christer Joelsson och Gunnar Jansson och trea blev ordförande själv Anders Holmstedt.

Mer läsning

Annons