Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig arbetsmiljö på däckfirma i Tierp

/
  • KRITIK. Arbetsmiljöverket kritiserar den farliga miljön och ventilationen i däckföretagets lokaler i Tierp.

Hanteringen av hjul innebär risker för arbetsskador och ventilationen är otillräcklig. Dessa brister hittade Arbetsmiljöverket vid en inspektion hos Svenska Däckgrossisten i Tierp.

Annons

Svenska Däckgrossisten i Tierp riskerar att få böta 100 000 kronor om man inte åtgärdar de brister som Arbetsmiljöverket pekar på. Företagets vd Dan Gustavsson påpekar däremot att det inte är någon fara för arbetsmiljön.
– Absolut inte, det här handlar om ventilationen och det håller vi på och åtgärdar. Vi har varit i kontakt med flera olika företag för att se hur det ska genomföras. Det har lett till att det dragit ut lite på tiden, men ventilationen kommer att åtgärdas, säger han.


– Absolut inte, det kommer att ordna sig innan dess.

Utöver ventilationen fann Arbetsmiljöverket brister i lagringen av hjul. När personalen skulle lyfta ner och lägga upp hjul i lagringsutrymmet tvingades man att lyfta över axelhöjd.Någonting som enligt verket kan leda till arbetsskador. Här har Svenska Däckgrossisten redan vidtagit åtgärder.
– Det fanns brister men vi har haft regelbunden kontakt med Arbetsmiljöverket. Vi har åtgärdat allt de begärt från oss, de har haft hörselprover och gått skyddsrundor. Det enda som återstår är ventilationen, säger personalansvariga Jeannette Radstake, som även fungerar som skyddsombud.

Mer läsning

Annons