Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktiga rykten om stängning av akuten i Tierp

Landstingspolitikerna dementerar uppgifterna om att det skulle finnas planer på att stänga akutmottagningarna i Tierp och Östhammar.

Annons

– Det vore allt annat än lämpligt, säger Nina Lagh (M), vice ordförande för produktionsstyrelsen.

Det har under de senaste månaderna florerat ett rykte om att landstinget i Uppsala län skulle ha långt gångna planer på att stänga akut- och jourmottagningarna vid vårdcentralerna i Tierp och Östhammar. Bland annat finns uppgiften med i en debattartikel från PRO i dagens Arbetarbladet. Men landstingspolitiker från båda blocken dementerar att det skulle finnas någon sanning i ryktena.

– Det skulle innebära en väldigt ökad belastning på akutmottagningen på Akademiska sjukhuset och det vore inte alls bra. Utifrån ett politiskt perspektiv är vi inte med på något sådant, säger Nina Lagh.

Enligt henne var frågan, med anledning av ryktesspridningen, uppe till politisk diskussion i juni, men alla var då eniga om att någon stängning inte är aktuell.

– Det finns inget konkret förslag att ta på. Men det är bra att det ändå blir reaktioner, för det är självklart att akutmottagningarna ska finnas kvar, säger oppositionslandstingsråd Börje Wennberg (S).

Mer läsning

Annons