Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktigt ifylld ansökan kostade Brukshälsan jobbet

/
  • ÖVERKLAGAR. Brukshälsan och chefen Björn Leifler har överklagat upphandlingen av företagshälsovården i Tierps kommun till länsrätten. Företaget ser ut att förlora upphandlingen på grund av en felaktigt ifylld blankett.

En felaktigt ifylld ansökan – det kostade Brukshälsan jobbet.

Länsrätten har nu avbrutit upphandlingen om vilka som ska sköta företagshälsovården åt Tierps kommun.

Annons

– Det är ju tråkigt om Tierpsborna måste betala en dyrare företagshälsovård på grund av att vi fyllt i lite fel, säger Björn Leifler, chef vid Brukshälsan.

Skött i fyra år

I fyra år har Brukshälsan skött företagshälsovården för anställda vid Tierps kommun. Men efter att avtalet löper ut vid årsskiftet ser det inte ut att bli någon fortsättning.

Tre anbud kom in under upphandlingen.

Enligt Björn Leifler har två av dem förkastats på grund av att de inte varit korrekt ifyllda. Björn Leifler har gått igenom anbuden och menar att de är billigare än det vinnande anbudet.

– Om kommunen är missnöjda med oss är det en sak. Men att räkna bort det billigaste budet på grund av något de tycker är ett litet fel verkar magstarkt.

Överklagan

Brukshälsan har därför överklagat upphandlingen till länsrätten.

Länsrätten tycker att det finns skäl att pröva upphandlingen och har därför avbrutit den. Om överklagan beviljas kan resultatet bli att hela upphandlingen måste göras om.

Per Nordenstam, kommunchef i Tierps kommun, kan varken bekräfta om Brukshälsans bud var billigast eller om det finns ytterligare anbud som förkastats på grund av att de inte var korrekta. Enligt honom finns det heller inget missnöje med Brukshälsan.

”Stenhårda regler”

– Det är stenhårda regler kring upphandlingar. Det är tydligt hur man ska fylla i. Om vi ändå godtar ett felaktigt anbud kan ju någon av de andra bli missnöjda, säger han.

Brukshälsan sköter företagshälsovården åt en rad företag i kommunen. Kommunens företagshälsovård utgör 10 procent av deras omsättning.

Mer läsning

Annons