Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya jobb vid Arbetsförmedlingen

/
  • Förstärkning. Lars Irenéus, chef för Arbetsförmedlingen i Tierp, är glad för fem nya tjänster. Satsningen görs för att möta det stora antalet utförsäkrade som väntas vända sig till myndigheten vid årsskiftet.

Fem nya jobb vid Arbetsförmedlingen i Tierp. Det är myndighetens svar på hur de ska hantera de närmare 80 kommuninvånare som blir utförsäkrade vid årsskiftet.

Annons

Enligt en prognos gjord av Försäkringskassan kommer 70-80 personer i Tierps kommun att bli utförsäkrade vid årsskiftet när det blir svårare att få sjukpenning. De väntas då bli hänvisade till Arbetsförmedlingen.

För att möta det kommer fem nya tjänster att tillsättas vid kontoret i Tierp.

– Tre av tjänsterna kommer att vara vikta för det på heltid. De andra två går in i den vanliga arbetsförmedlingen, förklarar Lars Irenéus, chef för Arbetsförmedlingen i Tierp.

För de utförsäkrade kommer en "introduktion för arbetsförberedelser" att införas. Vad det innebär är enligt Lars Irenéus ännu oklart.

– Det första att ta reda på är vad man kan och vad man vill göra. Sen kan det kanske röra sig om att man får pröva på att vara vid ett företag.

I dag är femton personer anställda vid Arbetsförmedlingen i Tierp. Dessutom finns Skatteverkets och Försäkringskassans gemensamma servicekontor med två anställda i lokalen.

– Men det hjälper inte hur många vi är när det inte finns några lediga jobb. Det är viktigt att vi får tid att vara ute på arbetsplatserna och träffa företagen. Det är så det blir jobb.

Det är sex procent arbetslöshet i Tierp just nu. Fyra procent är öppet arbetslösa - resten i åtgärder. Lars Irenéus tror att det dröjer innan det blir någon ljusning på arbetsmarknaden.

 

Mer läsning

Annons