Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar anmäler Tierps kommun

Tonårsflickan blir kallad för gris av andra elever. Nu har föräldrarna anmält Tierps kommun till Skolinspektionen.

Annons

Anmälan till barn- och elevombudet vid Skolinspektionen gäller kränkande behandling. Flera elever ska i mer än två år ha kallat flickan för gris och andra nedsättande saker. Detta har inte bara skett i skolan utan också på fritiden.

Enligt anmälan har flickan sagt att hon inte orkar leva längre på grund av det inträffade. Föräldrarna uppger att de slagit larm till skolledningen, som lovat att de skulle prata med de utpekade eleverna och deras föräldrar.

Barn- och elevombudet riktar nu frågor till kommunen vad de känt till om händelsen. Ombudet vill också veta vilka åtgärder som skolan vidtagit.

– Vi kan rikta kritik mot kommunen och har också möjlighet att för elevens räkning kräva ett skadestånd gentemot huvudmannen. Om denne inte går med på skadeståndet kan vi inleda en rättsprocess, säger Lars Ericsson, jurist vid instansen, som funnits sedan 2006 och behandlar 500–600 anmälningar per år.

Flickans föräldrar har tidigare gjort en polisanmälan, men fallet lades ned med hänvisning till att de utpekade eleverna är minderåriga.

Mer läsning

Annons