Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar är oroliga för sina barns säkerhet

Flera föräldrar är oroliga för sina barns säkerhet på Aspenskolan i Tierp.
– Jag vågar snart inte skicka mina barn till skolan. Ledningen verkar inte alls ha koll på läget, säger en orolig förälder som vill vara anonym.

Annons

En av föräldrarna som Arbetarbladet pratat med menar att Aspenskolans ledning blundar för problemet och inte vidtar några direkta åtgärder.

– När några elever bråkade i Sandviken skickade man en anmälan till Arbetsmiljöverket och började med låsta klassrum. Här slåss man med järnrör och det finns en direkt hotbild, men då händer ingenting, säger föräldern.

Susanne Calland, rektor på Aspenskolan, bekräftar att många föräldrar har hört av sig och uttryckt sin oro. Men hon tycker inte att skolan står handfallna. Främst hänvisar hon till det möte som flera skolor deltog i (se separat artikel). Enligt Calland är det inte aktuellt med låsta klassrum eller patrullerande vakter, som en av föräldrarna efterfrågar.

– Jag känner definitivt att vi har gjort det vi kan för tillfället. Vi kommer att ordna ett föräldramöte för en grupp i årskurs sju, där det var många som var oroliga. Dessutom kommer vi att anordna temadagar och jag känner inte att det finns någon fara för elevernas säkerhet.

När det gäller det hotbrev som skolan mottog för två veckor sedan säger Susanne Calland:

– Vi såg självklart väldigt allvarligt på det då, men så här i efterhand känns det inte så allvarligt. Vi lyckades snabbt reda ut från vilket konto det skickades från. Det var bara väldigt olyckligt att det kom samma vecka som händelsen (skolmassakern) i Tyskland.

Mer läsning

Annons