Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldraråd agerar för missnöjda lärare

Två lärare vid Bruksskolan i Söderfors har sagt upp sig. Något som får skolans föräldraråd att reagera. Orsaken är ett missnöje med lärarnas arbetssituation i skolan.

Annons

– Vi fick veta det här i förra veckan. Det kom som en total överraskning för oss och det är flera som har reagerat starkt, säger Anna Dicksson Svensson i föräldrarådet.

Anledningen till uppsägningarna ska vara att de inte längre orkar med arbetssituationen på skolan. Bland annat ska responsen från skolledningen vara närmast obefintlig.

Varken lärarna själva eller deras fackliga representant vill uttala sig om uppsägningarna, men föräldrarådet tycker att det är dåligt att de inte fått någon information av skolledningen.

– När vi har träffat skolledningen har allt verkat bra. Vi önskar att vi fått höra talas om det tidigare, säger Anna Dicksson Svensson.

Susanne Calland är rektor för rektorsområde 1 där Bruksskolan ingår. Hon förnekar inte att uppsägningarna kan bero på ett missnöje med skolledningen.

– Men min uppfattning är att det finns många orsaker. Det är klart att man alltid rannsakar sig själv när två lärare säger upp sig samtidigt, men det är inte vårt ansvar att de har sagt upp sig. Det är två duktiga och ambitiösa lärare, och de har inte ställt något ultimatum eller liknande till oss.

Enligt henne är skolan inne i en process med omorganisering och hårt jobb – där två arbetslag har blivit ett. Något som enligt Susanne Calland kan ha påverkat lärarna.

– Det finns alltid olika åsikter. Men det här är inget att oroa sig för. Det finns för- och nackdelar med allt. Nytt friskt blod kan ju också vara bra, säger hon.

Föräldrarådet tänker nu vända sig till kommunens produktionschef Jan Rosenfeld.

– Vi tänker förklara hur vi känner. Det är två jätteduktiga lärare och det är synd att de ska sluta på grund av det här.

Jan Rosenfeld är dock ovetande om uppsägningarna.

– Det känns oroande. Det låter inte bra, säger han.

Mer läsning

Annons