Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare vill ha säker cykelväg till bad

/
  • SMIDIGARE. Månkarbo Företagsklubb menar att en åtgärd för att ge smidigare trafik i samhället är att införa väjningsplikt i stället för stopplikt  i korsningar. Detta då nya E 4 radikalt har minskat trafiken i samhället.

Månkarbo företagsklubb vill ha en rondell vid E 4-infarten och en säker cykelväg till badet i Ubblixbo. Kraven riktas mot Tierps kommun.

– Det måste väl till en olycka innan något händer, säger ordförande Monica Sandström.

Annons

Företagsklubben vill att anslutningen mellan Östervålavägen och länsväg 600 (gamla E 4) flyttas söderut så att den blir ihop med vägen mot nya E 4.

– Varför inte bygga en rondell, alla ska ju ha en sådan, säger Monica Sandström.

Trafiken har ökat

I anslutningen till bygget vill företagarna att kommunen verkar för en säker cykelväg till badet i Ubblixbo efter Östervålavägen.

Trafiken har nämligen ökat då Östervålaborna väljer påfarten till motorvägen utanför samhället.

Lovat att ta diskussionen

Kraven riktas mot kommunstyrelsen arbetsutskott med kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) som ordförande.

– Bengt-Olov har själv sagt att han ska ta diskussionen med Heby kommun om vägen. Just nu har han väl bara arenabygget i huvudet men det är dags att blåsa liv det här nu, säger Monica Sandström med glimten i ögat.

Företagsklubben kräver också bättre belysning och skyltning i samhället. Dessutom vill de ha väjningsplikt istället för stopplikt i korsningar eftersom trafikmängden minskat radikalt efter bygget av nya E 4.

– Folk måste stanna och gasa i onödan.

Mer läsning

Annons