Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av Tierps stationshus planeras

/

Det är inte bara den borgerliga alliansen som vill sälja stationshuset i Tierp.
På uppdrag av den socialdemokratiska ledningen undersöker tjänstemän just nu frågan.

Annons

– Vi ska ta fram underlag och titta på om en försäljning är praktiskt möjlig. Vi måste se om vi kan stycka av tomten och om det finns servitut så att vi kommer åt spåren efter en försäljning, säger fastighetssamordnare Ida Andersson.

Uppdraget har fastighetsenheten fått av kommunens lokalgrupp där finanskommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) sitter liksom produktionscheferna samt ekonomi- och kommunchefen.

– Vi ska komma med ett förslag under hösten till politikerna, säger Ida Andersson.

Tanken vad som ska hända på stationen har uppkommit efter att UL:s biljettservice flyttade därifrån. Kvarvarande hyresgäster är Arbetarbladet, en pizzeria, en hårfrisör och Lärarförbundet.

Kommunchef Per Nordenstam bekräftar att kommunen planerar för en försäljning. Nordenstam säger att kommunen inte har något egenvärde med att äga huset.

– För att förstå bakgrunden måste man backa bandet lite. Vi köpte huset av SJ för sju–åtta år sedan. Det var något knepigt tågstoppsavtal de hade och det var enda lösningen för att tågen skulle stanna i Tierp.

Stora problem

I sitt valmanifest propagerar den borgerliga alliansen i kommunen för en försäljning av huset. Borgarna vill att intäkterna ska vara med och finansiera det resecentrum som de vill bygga i närheten.

Det senaste halvåret har kommunen haft stora problem med nedskräpning av främst den yttre salen. Under jul- och nyårshelgen hade någon till och med bajsat intill biljettautomaten i salen.

Nu är det tänkt att tillträdet till väntsalen ska följa pizzerians öppettider.

Ägaren säger dock till Arbetarbladet att det är fel på låset och att människor befinner sig i utrymmet även andra tider.

Mer läsning

Annons