Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsmark anställer 100 personer i år

/

Varsel och uppsägningar präglar vardagen. Men på Forsmark kärnkraftverk fortsätter man att rekrytera.
Under året planeras nästan 100 nyanställningar.

Annons

Behovet av personal på Forsmarks anläggning beror dels på en stor kull 40-talister som går i pension, och dels de omfattande investeringsåtgärder som har gjorts under de senaste åren. Dessa åtgärder planeras att fortgå under ytterligare några år. Forsmark söker bland annat kontrollrumspersonal, utvecklingsingenjörer, kvalitetsingenjörer, underhållstekniker samt konstruktörer.

– Vi har väl nyanställt 80 till 100 personer per år. Nu kan man väl säga att vi är inne i någon slags topp och under året kommer vi kanske att behöva nyanställa ett hundratal personer, säger Claes-Inge Andersson, kommunikationschef på Forsmark.

Enligt Andersson har Forsmark under åren haft ett stort intresse för sina lediga tjänster, men har ändå noterat en viss ökning under den rådande lågkonjunkturen.

– För vissa jobb krävs det tekniskt gymnasium och för andra högskoleutbildning. Men man behöver inte ha kärnkraftsbakgrund, vår verksamhet liknar vilken processindustri som helst. Givetvist är en bred teknisk kompetens nödvändig men sedan internutbildar vi på kärnkraftsbiten, säger Claes-Inge Andersson.

Mer läsning

Annons