Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Forsmark och gruvan kommer att ta folk”

/
  • kan RÄDDA JOBB. Thomas Andersson, klubbordförande på företaget för IF metall, vill rädda alla jobb genom att gå med på sänkt arbetstid mot lägre lön.

Sandvik i Gimo varslar 350 anställda om uppsägning. Metallfacket höjer dock en varningens finger för att kompetens ska gå förlorad.
– Forsmark och gruvan kommer att ta folk, säger Thomas Andersson, klubbordförande för IF Metall.

Annons

– Och om LAS följs kommer ungdomar att sägas upp och flytta från orten, fortsätter Andersson.

Hans kollega Stefan Casserlund, som jobbar med reparation av verktyg, tror även han att en sådan risk finns.

– 1992 gjorde man av med folk, men det vände fortare än de hade trott. Även om nyanställda har kompetens ska de köras in på specialmaskiner. Det är väl därför de varit på ”tå” och infört tidsavtalet.

Enligt Andersson är också företagsledningen orolig för att det ska bli en uttunnad kompetens.

Platschefen på Gimoverken Jan-Erik Nordh säger till Arbetarbladet att det är en balansgång att behålla så mycket arbetskraft att de klarar en uppgång i konjunkturen.

Sandviks varsel omfattar 350 av knappt 1 700 anställda i Gimo. Det rör sig om 305 kollektivanställda och 45 tjänstemän. Orsaken är kraftigt försämrad orderingång. Tidsavtalet har inte varit tillräcklig. Enligt avtalet kan anställda ligga plus eller minus i tid.

Nu med lite order har anställda varit hemma med lön.

Tanken har varit att hyllorna ska tömmas under tiden.

– Tappet av order har varit större än vad tidsavtalet gett, säger Nordh.

– Det räckte vid tre tidigare tillfällen, 1982–83, 1992–93 och 2001–2002. men då var det tioprocentiga nedgångar vilket motsvarar tidsavtalet. Det här är det värsta jag sett, säger Rune Karlsson ansvarig för försörjning på Sandvik Tooling, som dock inte avslöjar hur stor ordernedgången är i dag.

Thomas Andersson säger att IF Metall och företagsledningen redan innan MBL-förhandlingen som inleds på onsdagen pratat om olika lösningar.

– Det finns lösningar där ingen behöver mista jobbet. Det kan ske genom en kombination med IF Metalls och arbetsgivarnas centrala avtal om permittering, tidsbanken och utbildningsplatser. Om alla anställda får jobba mindre med tio procent lägre lön klarar ensamstående att betala lånen på huset.

Företagsledningen säger att de också kan tänka sig sådana ”80–20-lösningar”. Men det vill inte tjänstemannafacket Unionen.

– Vi vill inte sänka lönen, det är det sista vi vill göra, säger klubbordförande Clas Nord.

Mer läsning

Annons