Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första doppet i nya badet

/
  • PÅ PREMIÄREN. Systrarna Alice och Amanda var två av dem som var på öppningen av det nya Aspenbadet. ”Vi kommer att vara här mycket”, säger tjejerna.
  • VILL BEHÅLLA MOTIONEN. Jan- Erik Herman hade sett fram emot att få simma inomhus och var på plats tidigt.

Några kom för att motionssimma medan andra kom för att bara plaska i vattnet. På måndagen var det premiär för det nya inomhusbadet i Tierp.

– Äntligen! Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att uppleva ett sådant här bad i Tierp, säger snart 80- årige Jan-Erik Herman.

Annons

Nu är inte länge Aspenbadet i Tierp enbart ett utomhusbad, utan också en stor inomhushall med en 25 meter lång bassäng, och en mindre som är tänkt att användas vid bland annat babysim och rehab.

Två av dem som var på plats redan när badet öppnade var systrarna Bohlin.

– Vi tycker att det är jätteroligt här och nu kan vi bada både på sommaren och vintern, säger de i kör.

Simskolor och vuxensim

Under sommaren kommer badet att ha öppet för allmänheten, och till hösten kommer det att finnas blandat med aktiviteter, och hållas simskolor för barn i olika åldrar och vuxensim.

Det kommer att finnas fem badmästare som ska axla ansvaret som simlärare, badvakter samt att ta hand om kassa och städning.

– Det är både förskola och gymnasium som har börjat hyra in sig hos oss, och vi räknar med att det blir fler skolor som börjar boka in sig längre fram, säger Gunilla Ström verksamhetsansvarig på Aspenbadet.

Badet är också anpassat för funktionshindrade, med liftar och nedstigningsrampar i simhallen. Även två av de fyra omklädningsrummen är anpassade för personer med funktionshinder.

Utomhusbassäng dröjer

– Vi vill ha så stor verksamhet som möjligt och att alla ska kunna komma och utnyttja det nya badet. Och då måste det vara ordnat efter det också, säger Ström.

Många trodde också att det skulle gå att bada i den nya utomhusbassängen, men eftersom den inte ännu inte är klar så stod den stängd under öppningen.

– Jag tycker det är så fint med gräsytorna runt omkring den och hade därför hoppats på att kunna simma där redan nu, säger Mona Ragnarsson.

Invigningen av det nya badet blir den 19 augusti.

Mer läsning

Annons