Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstörda matvagnen i Tierp saknade försäkring – så hoppas ägarna få hjälp

/

Matvagnen Asian takeaway drabbades hårt som ett av totalt tre brandhärjade områden i Tierp under onsdagsmorgonen. Räddningstjänst larmades till platsen strax efter 03 där man lyckades oskadliggöra branden men själva vagnen nästintill totalförstördes.

Annons

Här kan du se vår livesändning med anledning av bränderna i Tierp.

När ägarna till Asian takeaway uppmärksammat branden samlades de runt sin utbrunna arbetsplats. Klockan var då runt 07. Stämningen var mycket uppgiven då de inte haft någon försäkring på vagnen och därmed inte kommer vara berättigad någon ersättning.

Kristin Lathi är lokalansvarig för den intilliggande kyrkoverksamheten där ägarna till Asian takeaway hyrde markplats, vatten och el. Hon har haft en nära kontakt sedan ägaren med familj köpte vagnen av kyrkan. Hon beskriver det första mötet med dem från imorse som väldigt laddat.

– Familjen är så ledsen och dom har bett mig föra deras talan. När vi mötte upp dem vid vagnen imorse så grät de och vi försökte trösta dem. Dom stod bara och tittade på vagnen och undrade vad som kommer hända nu, återberättar Kristin Lathi.

Läs även: Matvagn totalförstördes efter brand

De tre familjemedlemmarna köpte matvagnen av kyrkan förra året. I köpet så övertog man larmabonnemanget men valde att titta på försäkring på egen hand och övertog således inte den försäkring som kyrkan haft på vagnen. Vid inträffandet av branden hade man ännu inte hunnit upprätta någon försäkring. Det ser dock ut som att ägarna för Asian takeaway får stöd från deras kundkrets.

– Dom är mycket omtyckta här så deras kunder engagerade sig och skrev på deras Facebook-sida. Där tipsade man om att de kunde starta upp ett Swishkonto så att folk kunde hjälpa till och bidra. Så nu finns det ett sånt konto. De vill försöka få upp en ny vagn så fort som möjligt så de kan fortsätta driva sin verksamhet, berättar Kristin Lathi vidare.

Läs även: Fyra bilar i brand utanför kommunhuset i Tierp

Trots att matvagnen förstördes så fanns ändå en viss tur i oturen då det fanns gasoltuber på baksidan av matvagnen som mycket väl hade kunnat explodera. Om så varit fallet hade även kyrkans intilliggande fastigheter och fordon kunnat fatta eld.

– Alla var så oroliga angående gasolen. Man såg på vagnen att elden förmodligen hade startat på framsidan och tuberna satt fast på baksidan. Det var säkert därför som de aldrig exploderade.

– Vi hade en buss som stod väldigt nära vagnen som säkerligen hade kunnat explodera om tuberna hade smällt, avslutar Kristin Lathi.

Mer läsning