Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen kvinna hittades död i Björklinge

Kvarlevor efter försvunne Solveig Eriksson, 66 år, Björklinge, har hittats i skogen nära hemmet. Misstankar har riktats mot dubbelmördaren Anders Eklund, men enligt polisen finns det inget som tyder på brott .

Annons

Kroppen låg i otillgänglig terräng väster om sjön Velången, fem kilometer från bostaden. Fyndet gjordes i tisdags av en jägare. Polisen har gjort teknisk undersökning på platsen och identifieringsarbetet avslutades på fredagen. Det finns inget som tyder på att hon utsatts för brott. Misstankarna mot dubbelmördaren Anders Eklund grundar sig på att han under den aktuella perioden haft flera körningar med sin lastbil i Norduppland.

– Vi har vänt oss till polisen i Falun för att få veta vad Anders Eklund gjorde den dagen hon försvann men ännu inte fått något svar, säger Uppsalapolisens talesman Christer Nordström.

Solveig Eriksson försvann 8 januari 2007 i samband med en eftermiddagspromenad. Ett hundratal personer sökte efter henne i skogarna kring Björklinge, men även i vidsträckta områden i alla väderstreck från bostaden. Polisen misstänkte att hon kunde befinna sig i Tierps kommun eftersom hon hade anknytning till Lövstabruk och Fagerviken. Anhöriga satte också upp lappar i Tierps samhälle där de efterlyste kvinnan.

Mer läsning

Annons