Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP-strid rör om i Tierp

/

Striden inom Folkpartiet går inte obemärkt förbi. Övriga partier i Alliansen beklagar att Björn Andersson petats som gruppledare.

– När det gäller allianssamarbetet har Björn varit nyckeln, säger Lars Svensk (KD).

Annons

Arbetarbladet berättade på tisdagen om hur en intern konflikt splittrar Folkpartiet i Tierps kommun. I helgen petades partiets gruppledare i kommunfullmäktige, Björn Andersson, till förmån för hans partikamrat Gunnar Larsson.

Osäkra och förvånade

Folkpartiets kollegor i den borgerliga alliansen som bildades inför valet – Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna – är nu osäkra på hur samarbetet kommer att fortskrida.

– Jag visste ju att Björn skulle sluta, men vi hade fått en annan tidsplan. Så lite förvånad får jag erkänna att jag är. Nu gäller det att Folkpartiet reder ut sina interna schismer. Sedan får de sätta sig med oss och samtala, oavsett om det blir med Björn eller Gunnar, säger Daniel Blomstedt (M).

Både Daniel Blomstedt, Lars Svensk och Centerpartiets Catarina Deremar är ense om att Alliansen kan överleva även utan Folkpartiet.

– Vi har ambitionen att vara fyra partier, men om inte det går så får vi försöka ta det på tre partier, säger Catarina Deremar.

Mer läsning

Annons