Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrklövern firade 20 år med teater och tårta

/
  • INOMHUSKOJA. Smilla Kjetselberg, Filip Björk, Tilde Persson och Elvira Engblom i den koja som barnboksförfattaren Sven Nordqvist byggde för  18 år sedan.MariaHillbom.

Under onsdagen firade förskolan Fyrklövern i Örbyhus tjugo år. Det firades med dockteater, tårta och öppet hus.


– Tårtan var jättegod. Den var med maränger och grädde, säger Ebba Staland, 3 år.

Annons

Onsdagens jubileum inträffade på dagen 20 år efter att Fyrklövern flyttade in i sina nuvarande lokaler i Örbyhus. Tre år innan flytten, 1986, tvingades de att flytta ut från Ängen då lokalerna var mögelskadade. I stället blev förskolan splittrad och utplacerade i olika lägenheter innan de äntligen fick flytta ihop igen i januari 1989. I dag huserar drygt 80 barn på Fyrklöverns fyra avdelningar och Maria Hillbom som jobbar på förskolan minns den där dagen för 20 år sedan.

– Innan det var vi ju utspridda i samhället. Det var jättekul och skönt att komma tillsammans igen, vi fick en mer daglig kontakt igen och det var viktigt, säger hon.

Bland barnen var firandet uppskattat. För vissa var höjdpunkten tårtan och för andra dockteatern. Bianca Papmehl-Dufay sitter och ritar samtidigt som hon berättar om dagen.

– Vi såg på dockteater och vi åt tårta. Det var roligt med teater, Pelle och Kasper hette dockorna, säger 5-årige Bianca.

Under eftermiddagen bjöds det också på öppet hus, dit gammal personal och barn som tidigare gått på förskolan var inbjudna. En höjdpunkt under åren som gått var när barnboksförfattaren och illustratören Sven Nordqvist byggde en koja till förskolan. Det var 1991 och kojan står kvar än i dag.

– Det var under tiden hans barn gick här. Kojan är väldigt speciell och vi har haft mycket glädje av den, säger Maria Hillbom.

Mer läsning

Annons