Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam chef för äldreomsorgen

/
  • DUBBelt ANSVAR. Nu ska lokala chefer i Tierps kommun få ansvar både för omsorgen och sjukvården vad gäller äldre människor.
  • INFLYTANDE. Produktionschef Mojgan Alimadad lovar att ta med anställda i detaljplaneringen av den nya ordningen, där ansvaret för hälso- och sjukvården ska läggas på lokala chefer.

Tierps kommun vill ta bort ett par chefer och föra ut ansvaret för hälso- och sjukvården lokalt. Berörda fackförbund tycker dock att personalen inte blivit involverade i omorganisationen.

Annons

– De har inte tagit tillvara synpunkterna från de som jobbar där, säger Anette Frode på Vårdförbundet.

Tillsammans med fackförbunden för sjukgymnaster och arbetsterapeuter har Vårdförbundet begärt en förhandling enligt medbestämmandelagen.

Förändringen rör ett 40-tal sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter inom Sjuksköterskeenheten och Kommunrehab. Kommunen vill organisatoriskt föra över dem till chefer som lokalt har ansvaret för ett hemtjänstområde eller äldreboende. Då får en lokal chef inte bara ansvaret bara för vården- och omsorgen för en gammal människa utan också hälso- och sjukvården.

– De får då en bättre helhetsbild och ett tydligare ansvarsområde, säger produktionschefen Mojgan Alimadad och tilläggar att det också blir bättre för den som får hjälpen.

Anser att information getts

Kritiken om dålig förankring vill hon inte kännas vid. Hon menar att de haft tillräckligt många möten om förändringen.

– Sjuksköterskeenheten fick veta det här i februari och Kommunrehab i augusti.

Alimadad säger att personalen på Sjuksköterskeenheten i stället vill att de slås ihop med Kommunrehab. Hon uppger att flera chefer inom kommunen stödjer hennes förslag.

– När det blir dags för detaljplanering ska vi ordna arbetsgrupper med personal, säger Alimadad, som räknar med att förändringen ska träda i kraft under 2010.

Mer läsning

Annons