Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör en pizza och slå på trumman för kulturen

/
  • UPPVISNING. På onsdag blir det uppvisning av agility på Studiefrämjandets innergård i Tierp. Bilden är tagen i Gävle vid ett tidigare tillfälle.

Trumverkstad och pizzabak.

Det är nyheterna i de årliga kulturveckorna i Tierps kommun.

Annons

Kulturveckorna för människor med funktionsnedsättning invigdes under måndagen av kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S). Under veckan blir det uppvisning av agility, bakning av pizza i bagarstuga och musikkafé. Onsdag 17 november ges tillfälle att prova på att spela trummor. Fyra gånger under kulturveckorna kommer barnbibliotekarie Anna-Sofie Glans att ge tips på bra böcker.

Varför är kulturveckorna viktiga?

– Det är ett sätt att uppmärksamma kulturen, framförallt för de med funktionsnedsättning. På det här sättet får de ett program som är anpassat för dem, svarar kultursekreterare Ulrika Eriksson.

Evenemangen är utspridda under veckorna 45–47. Detta för att det inte ska bli för kompakt och för att deltagarna ska kunna vara med på aktiviteter i Uppsala, Östhammar och Enköping.

Arrangörer för kulturveckorna i Tierp är kommunens dagliga verksamhet, kultur- och fritid, FUB, särskolan, NBV och Studiefrämjandet.

Mer läsning

Annons