Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis bad för barn och billigare för ungdomar

/
  • Febril aktivitet. Det hamras och spikas ordentligt på Aspenbadet just nu. Till sommaren är det tänkt att badet ska vara färdigt och redo för öppning, men redan nu har kommunen bestämt vilka prisnivåer som ska gälla. Nytt är att det blir gratis för alla upp till och med sex år och att det blir betydligt billigare för ungdomar ända upp till och med 19 år.

Nu är badpriserna för det nya Aspenbadet klara. För alla upp till sex år blir det gratis att bada och för ungdomar blir det billigare än tidigare.

Annons

– Alla barn ska kunna gå och bada, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Det är full aktivitet vid Aspenbadet i Tierp och till sommaren ska det påkostade bygget vara helt klart.

Något som dock redan är klart är badpriserna. Och nytt är att alla upp till och med sex år får bada helt gratis på samtliga bad i kommunen.

Alla ska ha råd

– Alla ska ha möjlighet att besöka våra bad och särskilt Aspenbadet, det har varit viktigt när vi har satt priserna, säger Bengt-Olov Eriksson och fortsätter,

– När vi har gjort en jätteinvestering på 45 miljoner kronor på ett fint bad ska det förstås nyttjas.

Nytt är också att gränsen för ungdom har flyttats från 17 år till 19 år, och nu får alla mellan 7 och 19 år därför bada till en billig peng. Ett årskort kostar 800 kronor och en engångsbiljett 40 kronor. För vuxna kostar engångsbiljetten 60 kronor och ett årskort 1 500 kronor.

Billigre än Fjärran Höjder

Badpriserna är ungefär hälften av vad det kostar att gå på Fjärran Höjder-badet i Gävle och Fyrishov i Uppsala.

– Men de är båda äventyrsbad, här kommer det ”bara” att bli en 25 metersbassäng, barnbassäng, bastu och café. Men det är betydligt mer än tidigare, säger Eriksson och konstaterar att badet som förhoppningsvis ska invigas i juni är efterlängtat i kommunen.

Mer läsning

Annons