Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Sandra Hillbom...

/

..Tobo, en av tre elever från restaurangskolan i Tierp som serverade på Nobelbanketten i fredags.

Annons

Var du nervös?

– Jag blev aldrig nervös. Allting flöt på som det skulle. Vi var ju mest bakom kulisserna och märkte inte av någon uppståndelse. Det var nästan lättare än jag trodde, vi hade väldigt tydliga instruktioner och delade på ansvaret.

Blev det en lång dag?

– Vi började repetera vid 13. Mellan 19 och 22 serverade vi förrätt, huvudrätt, efterrätt och kaffe.

Innan oroade du dig för att desserten skulle vara svårskuren glasstårta. Hur gick det att servera efterrätten?

– Det var en chokladdessert, så det var inte så svårt.

Hur gick det för dina två vänner från restaurangskolan, Sandra Norling och Erik Övragård, samt för er lärare Lena Selander?

– Det gick jättebra. Men vi hann inte träffa varandra så mycket. Lena som har serverat på Nobelbanketten flera gånger förr fick gå i trappan.

Var det ingen servitör som tappade något?

– Jo, en som gick först i mitt led tappade brickan under huvudrätten. Han har jobbat där 10-15 år och får nog komma tillbaka.

Hann du se några kändisar?

– Jag såg kungen och Carl Philip på ganska nära håll. Jag syntes själv i tv också.

Kan du tänka dig att servera vid fler Nobelmiddagar?

– Absolut. Jag kommer att söka igen. Det var riktigt tjusigt, det finaste jag serverat på.

Mer läsning

Annons